Themajaren Leiden

Leiden is een stad met veel historie. Het is dan ook niet verrassend dat Leiden vrijwel altijd eenvoudig aan kan haken bij de landelijke themajaren. We zetten ze even voor u op een rijtje. Van ieder thema mag u verwachten dat Groepsarrangementenleiden.nl te zijner tijd interessante arrangementen aanbiedt. Klik hieronder op de diverse thema’s en de daarbij behorende arrangementen.

2017 - 100 jaar de Stijl

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Theo van Doesburg de Stijl In Leiden oprichtte. In Leiden is veel te zien en te doen rondom de Stijl. Wat dacht u van een stijlwandeling door een gids langs diverse (openlucht)tentoonstellingen en een rondvaart in een stijlboot en daarna een stijlvolle lunch.

2019 - Rembrandt

In 1669 stierf Rembrandt en dat gedenken we dit jaar. Maar natuurlijk staan we dan ook stil bij waar hij geboren werd… in Leiden! Waar hij het schildersvak leerde en ontdekt werd als veelbelovend schilder.

2018 - Nederland waterland

Het thema water ligt voor de hand in Nederland, maar ook in Leiden. Er zijn weinig oud-Hollandse steden die nog zoveel van hun waterwegen bewaard hebben.

2020 - Pilgrim Fathers

Leiden ontving de Engelse geloofsvluchtelingen met open armen en voordat ze naar de Nieuwe Wereld vertrokken leefden ze 12 jaar in de Sleutelstad. En die ervaring namen ze mee naar Amerika.