Thema’s Leiden

Leiden is een stad met veel historie. Het is dan ook niet verrassend dat Leiden vrijwel altijd eenvoudig aan kan haken bij de landelijke themajaren. We zetten ze even voor u op een rijtje. Van ieder thema mag u verwachten dat Groepsarrangementenleiden.nl te zijner tijd interessante arrangementen aanbiedt. Klik hieronder op de diverse thema’s en de daarbij behorende arrangementen.

Nederland waterland

Het thema water ligt voor de hand in Nederland, maar ook in Leiden. Er zijn weinig oud-Hollandse steden die nog zoveel van hun waterwegen bewaard hebben.

Rembrandt

In 1669 stierf Rembrandt en dat gedenken we dit jaar. Maar natuurlijk staan we dan ook stil bij waar hij geboren werd… in Leiden! Waar hij het schildersvak leerde en ontdekt werd als veelbelovend schilder. Klik hier voor de arrangementen.

Pilgrim Fathers

Leiden ontving de Engelse geloofsvluchtelingen met open armen. Voordat ze met de Mayflower naar de Nieuwe Wereld vertrokken leefden ze 12 jaar in de Sleutelstad. En die ervaring namen de Pilgrim Fathers mee naar Amerika. De Pilgrims worden beschouwd als medegrondleggers van het huidige Amerika.

Pilgrim Fathers Leiden Engeland