Rondvaart in Leiden

Met haar singels, grachten en buitenwater leent Leiden zich bij uitstek voor waterrecreatie. Vaar langs de Sterrenwacht, de Hortus, het stadhuis of de Zeevaartschool. Leiden heeft na Amsterdam de meeste grachten. Er valt altijd wel een vaart te maken. En pas op! Stoot uw hoofd niet in het spannende ‘Gangetje’. 

Tijdens een rondvaart bekijjkt u de stad letterlijk vanaf de andere kant. Zelfs voor bewoneners is het af en toe oriënteren, waar ben ik nu!. In veel van onze groepsarrangementen is daarom vervoer per boot opgenomen of is de vaartocht het doel op zich. Meer dan de moeite waard.

Wij werken samen met alle rederijen in Leiden. Wij selecteren voor elke doel de juiste boot.

Meer over varen in Leiden

Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Om over al die grachten en singels te komen heb je bruggen nodig. De Leidse binnenstad telt er maar liefst 88! Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. De Leidse rederijen hebben een breed aanbod in rondvaarten en arrangementen, maar je kunt ook zelf een bootje huren. Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit.

De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Daarnaast vind je op de vele plekken nabij de grachten eet- en drinkgelegenheden. Vaak met het terras direct aan het water. Leiden is ook een prima vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. De Kaag en het Braassemermeer liggen om de hoek en ook vaar je zo naar plaatsen als Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam.

Categorieën

  • Geen categorieën