Puzzeltocht Leiden

U kunt Leiden op diverse manier ontdekken. Bent u graag actief bezig en wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van Leiden dan hebben wij diverse puzzeltochten voor u.

Stadsganzenbord

Leer de stad leren kennen aan de hand van een kaart van de 17e eeuwse binnenstad van Leiden. U zult zien dat de plattegrond van de binnenstad niet eens zo heel veel gewijzigd is. U puzzelt in groepjes van 1-5 personen. Een leuke puzzeltocht door Leiden.

Broodje Aap wandeling of rondvaart

Ga de stad in met een stadsgids en luister naar de Broodje Aap verhalen. Zijn de verhalen die de gids vertelt waar of niet waar? Hoe goed kent u u de Leidse geschiedenis.

Citygame Leiden Betrapt!

Verdeel uw team in groepjes en speel de Citygame Leiden Betrapt!. U gaat op zoek naar de juiste locaties en probeert de andere groepen te slim af te zijn.

 

Lees meer over puzzeltochten in Leiden...

Stadsganzenbord Leiden. Tijdens dit arrangement verkent u Leiden met een plattegrond uit de 17e eeuw. U ontdekt dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is en u komt veel te weten over de Gouden Eeuw van Leiden. Stadsganzenbord Leiden is een leuke puzzeltocht in Leiden. Kunt u uw weg vinden in het Leiden van Rembrandt van Rijn? Of anders gezegd, zou Rembrandt van Rijn de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Aan de hand van een originele plattegrond uit de 17e eeuw zult u zien dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is. Het moet mogelijk zijn om uw weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zult u talloze details op de kaart tegenkomen die u zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel. En u zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden. En u zult hopelijk niet verdwalen.

Bootje Aap rondvaart. Neem plaats in de boot en laat u wat op de mouw spelden – of niet. Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt? Leiden kent vele verhalen. U scheept in met uw gids, een geboren verteller, die u bij een aantal locaties een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? Het is dan aan u om te besluiten of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend zal uw gids het u niet makkelijk maken; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om u te overtuigen.

Broodje Aap Culinair. Een combinatie van twee succesvolle stadswandelingen Leiden: de culinaire wandeling Lekker Leids en de Broodje Aap-wandeling. Een smakelijke stadswandeling in Leiden, gecombineerd met de succesvolle Broodje Aapwandeling! Laat u sterke verhalen op de mouw spelden (of niet?) en geniet onderweg van uw diner in drie restaurants. Op een sfeervolle locatie wordt u ontvangen met een drankje, waarna u aan tafel gaat om te genieten van een voorgerecht. Hierna trekt u de stad in onder leiding van een van onze enthousiaste stadsgidsen, die u zal vermaken met sterke verhalen uit de Leidse geschiedenis. Waar of niet waar, dat is telkens de vraag waarmee zo´n verhaal wordt afgesloten. En het is aan u uw kritische faculteiten te gebruiken. Sommige onwaarheden worden al eeuwenlang verkondigd, maar soms is de werkelijkheid gekker dan de grootste onzin. De wandeling wordt onderbroken voor een hoofdgerecht en eindigt bij een sfeervolle locatie voor een heerlijk dessert.

Categorieën

  • Geen categorieën