Pilgrim Arrangementen

De Pilgrim Fathers kwamen tijdens het twaalfjarig bestand via Amsterdam vanuit Engeland naar Leiden. Zij waren vluchtelingen, die in hun vaderland vervolgd werden vanwege hun geloof. Zij kozen in Nederland uiteindelijk voor de stad Leiden. Een welvarende stad, die bekend stond om haar tolerante klimaat. Hier hoopten zij de zo begeerde vrijheid van godsdienst te vinden. In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Leiden vertrokken. Leiden staat daarbij stil met een uitgebreid programma. Groepswijzer.nl heeft een aantal arrangementen samengesteld waarbij u terug gaat naar de 17e eeuw. De tijd dat de Pilgrims in Leiden verbleven.

Pilgrim fotoshoot

Ga op de foto als de Pilgrims in de tijd dat ze in Leiden verbleven. Deze fotoshoot is een afgeleide van de Rembrandt Fotoshoot waar wij in 2019 veel mensen vereeuwigden in de stijl van de grote meesten. Tijdens de Pilgrim zullen witte kragen en de kenmerkende hoge hoeden het beeld markeren. Fotograaf Andor Kranenburg legt uw groep vast in de stijl van een schilderij uit die tijd en maakt van de fotoshoot een echt feestje.

Pilgrim wandeling

Ga aan de hand van onze enthousiaste kundige gids mee voor een stadswandeling over de Pilgrims in Leiden.

Pilgrim arrangement

Combineer een vaartocht, lunch en stadswandeling in Leiden en ga terug in de tijd naar het begin van de 17e eeuw toen de Pilgrims in Leiden verbleven.