Leiden, stad van ontdekkingen

Leiden, stad van ontdekkingen

Leiden, stad van ontdekkingen...

Leiden, stad van ontdekkingen...

Leiden, stad van ontdekkingen en groepsarrangementen!

Er is geen oud-Hollandse stad waar de geschiedenis zo tot leven komt als in Leiden. Het Academiegebouw van de universiteit, de Waag en de Burcht. De Pieterswijk met haar statige herenhuizen langs het beroemde Rapenburg en de prachtige Pieterskerk. De Hooglandse Kerk lstaat vlakbij de Burcht. Leiden heeft 35 goed bewaard gebleven hofjes verspreid over de stad. Deze vertellen elk de geschiedenis van de Sleutelstad. Hier zag Rembrandt het licht en leerde hij het schildersvak, Clusius bracht ruim 400 jaar geleden de eerste tulpen tot bloei. Hier werd de oudste universiteit van Holland gesticht. Ook tegenwoordig speelt Leiden nog een rol van betekenis.  De Universiteit is nog steeds één van de beste van Nederland, er is een schat aan biomedische bedrijven gevestigd. Leiden is een bloeiende stad. En Leiden kent tal van mooie musea.

Het Leidse stratenplan is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de 17e eeuw.

Molen de Valk

Molen de Valk in Leiden

Kleine steegjes, die moeilijk te vinden zijn, onvermoede plekjes achter schijnbaar streng gesloten deuren, een Burcht waar sommige toeristen straal aan voorbij lopen; Leiden geeft haar geheimen niet zomaar prijs. Maar voor iedere bezoeker, die zich door de Sleutelstad laat leiden is het weer een verrassing: zoveel moois, zoveel verhalen…

De Leidse cultuur is rijk en verscheiden. Doordat Leiden de oudste universiteitsstad van Nederland is leven de hoge en lage cultuur al eeuwen lang naast elkaar. Leiden, dat zowel Einstein als de gifmoordenares Goeie Mie binnen haar muren huisvestte. Wat betekent “bledder” en wie zijn Kaatje en Kootje?

Leiden, stad van ontdekkingen en groepsarrangementen!  U heeft een ruime keus uit thema’s voor uw wandeling. U kunt zich door de gidsen van Groepswijzer.nl laten vertellen over de jeugd van Rembrandt of over de de oudste universiteit van Nederland. Over de hofjes of over de talloze monumenten. Over de muurgedichten (waarvan er meer dan 100 in de stad te zien zijn!) of over het Beleg en Ontzet van Leiden.

Leuke evenementen in Leiden

Winterbierfestival Leiden

Op zondag 27 januari 2019 wordt het derde Winterbierfestival Leiden gehouden in Scheltema. Dit pand heeft een robuuste, ambachtelijke uitstraling en zal deze editie in zijn geheel zal worden benut.

Tijdens het Winterbierfestival Leiden in Scheltema presenteren een aantal kleine Nederlandse brouwers zich met diverse winterbieren. De bezoekers ontvangen bij binnenkomst het bestelde startpakket. Het Winterbierfestival Leiden duurt van 13.30 tot 18.30 uur.

Proeftocht, culinaire bierwandeling

Dé Proeftocht, een culinaire bierwandeling in het centrum van Leiden op 3 maart 2019 is geheel gewijd aan bier-spijs-combinaties. De chefs van vijf Leidse restaurants hebben vijf gerechten samengesteld die samen met een bier van een kleine Nederlandse brouwerij een uitermate smakelijke proeverij vormen.

Lentebierwandeling

Op 14 april 2019 wordt de zesde Lentebierwandeling in Leiden gehouden. Een wandeling langs zes cafés* in de Leidse binnenstad die allemaal een ander Lentebier van kleine Nederlandse brouwerijen op tap hebben.