Op zoek naar een puzzeltocht Leiden in de winter? Leuk is het Stadsganzenbord Leiden in de winter. Kunt u uw weg vinden in het Leiden van Rembrandt? Of anders gezegd, zou Rembrandt de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Aan de hand van een originele plattegrond uit de 17e eeuw zult u zien dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is. Het moet mogelijk zijn om uw weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zult u talloze details op de kaart tegenkomen die u zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel. En u zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden. En u zult hopelijk niet verdwalen.

U splitst uw groep in kleinere groepjes die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Onderweg kunt u kiezen uit een bezoek aan de Hortus Botanicus of het SieboldHuis als onderdeel van de puzzeltocht.

Dit arrangement is ook verkrijgbaar in het Engels!
Inclusief: 1 plattegrond per subgroep, vragenlijst, entree tot de Hortus of het SieboldHuis en entree tot het anatomisch theater van Museum Boerhaave.
Duur: ca. 2,5 uur

Uitbreidingen: u kunt onder het genot van warme chocolademelk met speculaas gezamenlijk de vragen nakijken.

Klik hier voor meer informatie of boekingen

Winter in Leiden (67)