Vlakbij Leiden ligt Zoeterwoude, waar op vele boerderijen nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Een fascinerend proces dat leidt tot de grote variatie in kazen die we allemaal kennen. Hoe wordt kaas gemaakt? Wat heeft invloed op de smaak? Waarom smaakt hooikaas anders dan graskaas?
Op een authentieke, monumentale kaasboerderij in de Weipoort kunt u het hele proces van A tot Z zien. Van de leveranciers van de ruwe grondstof (de koeien) tot het hoogwaardige eindproduct. En u kunt proeven van de kaas. De boerin (want ja, kaas wordt nog altijd gemaakt door de boerin!) legt uit hoe al die smaakverschillen tot stand komen. Er worden 2 soorten geproefd: boerengoudse kaas of kruidenkaas. Bij die laatste moet u denken aan bijzondere combinaties met fenegriek, komijn, knoflook, selderie en brandnetel.

Inclusief: proeverij diverse soorten kaas, uitleg, 2 consumpties p.p., stokbrood, crackers en nootjes en rondleiding over de boerderij
Duur: 2 uur
Aantal personen: minimaal 10 personen

klik hier voor meer informatie of boekingen